Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική
Ο καβουρμάς με πατάτες είναι ένας παραδοσιακός συνδυασμός. Το πιάτο αυτό είναι πολύ ωραίο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Βράζουμε το κρέας περίπου 45′. Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και το κρατάμε.
Συνταγή: Λιούσα Βασιλική
Το φαγητό αυτό το πήγαινε η πεθερά στη νύφη μαζί με άλλα δώρα στους επίσημους αρραβώνες. Συνταγή: Κοντού Φρόσω
Η ρυζόπιτα ήταν ένα γλυκό, το οποίο συνήθιζαν να πηγαίνουν στις λεχώνες.
Συνταγή: Βαϊδου Αννέτα
Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και τα πράσα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο…
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
Συνταγή: Λιόλιου Αναστασία
Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.