Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τις χαράζουμε στα τέσσερα και τις αραδιάζουμε στο δοχείο.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα
Το γλυκό αυτό το έφτιαχναν την Κυριακή της Αποκριάς και την ημέρα των Θεοφανείων.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Παλιότερα το έτρωγαν σκέτο ή το χρησιμοποιούσαν μαζί με τυρί σε διάφορες πίτες.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης.
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα
Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα…
Συνταγή :
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.