Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι…
Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα
Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε δύο ποτήρια ζάχαρη…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
Τα παλιά τα χρόνια, όταν έκανα σπανακόπιτα, χρησιμοποιούσαν μόνο τα φύλλα για την πίτα,…
Συνταγή: Μεσαϊκου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Ήταν νόστιμο, γρήγορο και εύκολο φαγητό μια και σε όλα τα σπίτια είχαν δικές τους ντομάτες και αυγά. Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.