Αρμιά (Λάχανο Τουρσί)

Η αρμιά μαγειρεύεται με χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Επίσης γίνεται σαλάτα με λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι…
Συνταγή: Αναστασιάδου Μαρίκα

Χαλβάς με νισεστέ

Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε δύο ποτήρια ζάχαρη…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Λειτουργιά (Πρόσφορο)

Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )

Χριστόψωμο

Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα

Τουλούμι ( Τυρί )

Αυτό ήταν πηχτό, στραγγιστό και το έτρωγαν με το πιρούνι.

Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Κουτσιανούδια από σπανάκι

Τα παλιά τα χρόνια, όταν έκανα σπανακόπιτα, χρησιμοποιούσαν μόνο τα φύλλα για την πίτα,…
Συνταγή: Μεσαϊκου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Αυγά με ντομάτα (Στραπατσάδα)

Ήταν νόστιμο, γρήγορο και εύκολο φαγητό μια και σε όλα τα σπίτια είχαν δικές τους ντομάτες και αυγά. Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία

Λικέρ Κράνα

Την κρανιά την βρίσκουμε στα ορεινά μέρη ως θάμνο ή και δέντρο. Ο καρπός της κρανιάς είναι κόκκινος και η γεύση του είναι στυφή…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Τσουρέκια

Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.