Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Αφού θυμιαζόμασταν, η νοικοκυρά έβαζε τα ψωμάκια σ’ ένα πιάτο και πάνω έριχνε κόκκινο κρασί. Μέσα σε ένα ψωμάκι έβαζε ένα κέρμα. Μετά κάθε μέλος της οικογένειας έπαιρνε το ψωμάκι του, και αυτός που έπαιρνε το ψωμάκι με το κέρμα θεωρούνταν ο τυχερός της χρονιάς.

Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα

 

Σημ:. Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί που αφιερώνει η οικογένεια με ευλάβεια στην Γέννηση του Χριστού. Συνηθίζαν κατά τόπους να το στολίζουν με πλούσια κεντίδια και παραστάσεις.