Πλένουμε τα ροδοπέταλα καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10′.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Μαζεύουμε τα σύκα πριν σποριάσουν (αρχές Μαΐου). Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 – 2 ώρες στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού! Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα
Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.