Τριαντάφυλλο γλυκό

Πλένουμε τα ροδοπέταλα καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10′.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Σύκο γλυκό

Μαζεύουμε τα σύκα πριν σποριάσουν (αρχές Μαΐου). Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 – 2 ώρες στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Ρετσέλι γλυκό

Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Ντοματάκι γλυκό

Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Κυδώνι Γλυκό

Το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού! Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Ψωμί Παραδοσιακό

Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική

Χριστόψωμο

Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα

Τσιτσιρόκλικο

Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα

Λειτουργιά (Πρόσφορο)

Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.