Αυγά με κρεμμυδάκια

Καθαρίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια και τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Συνταγή: Καρύδα Βασιλική

Αρνί ή ζγουρ(ι) με πιλάφι

Το φαγητό αυτό το κάνανε σε γάμους και βαφτίσια. Οι παλιές νοικοκυρές το μαγειρεύουν ακόμη και σήμερα. Συνταγή: Κυριακοπούλου Χρυσούλα

Αρνί ή ζγουρ(ι) με ρύζι

Το φαγητό αυτό παλαιότερα το μαγείρευαν και το πρόσφεραν στο γλέντι του γάμου.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Αρνάκι με κρεμμυδάκια

Βράζουμε το κρέας περίπου 45′. Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και το κρατάμε.
Συνταγή: Λιούσα Βασιλική

Αρμούδα

Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης.
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Αρμιά με χοιρινό

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το συνοδεύουν με κόκκινο κρασί.
Συνταγές: Αναστασιάδου Μαρίκα -Λιόλιου Θεανώ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Όταν τελείωνε το παστάλιασμα του καπνού τέλη Ιανουαρίου…
Συνταγές: Γκίζη Χρυσούλα – Χαλέμη Στυλιανή

Χαλβάς με νισεστέ

Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε δύο ποτήρια ζάχαρη…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ

Τσιπούδα (Γαλατόπιτα)

Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.