Μπορούμε να το σερβίρουμε και με σπασμένο καρύδι η σαντιγί.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπορέλαιο, τα αυγά,το γάλα
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Την καραμέλα την κάνανε παλαιότερα τα παιδιά κρυφά…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Το γλυκό αυτό το έφτιαχναν την Κυριακή της Αποκριάς και την ημέρα των Θεοφανείων.
Συνταγή: Μεσάικου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Το γλυκό αυτό παλιά τα βάζαμε πάνω σε φέτες ψωμιού για πρωινό.
Συνταγή : Δαμάσκου Ευαγγελία
Το γλυκό αυτό παλιά το βράζαμε στην αυλή μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες ή καζάνια, τα οποία τα βάζαμε πάνω σε δύο τούβλα…
Συνταγή :
Το γλυκό αυτό παλιά σε περίοδο νηστείας το βάζαμε μέσα σε έαν πιάτο και το τρώγαμε βουτώντας το ψωμί.
Συνταγή :
Ξερογιάζουμε τα σταφύλια. Πλένουμε καλά τις ρώγες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη.
Συνταγή : Οικονόμου Αποστολίνα
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.