Οι λαλαΐτες είναι ένα παλιό γλύκισμα το οποίο το πήγαιναν στις λεχώνες.
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική & Γρέδη Παναγιώτα
Το γλυκό αυτό το κάναμε συνήθως τις Απόκριες και την Πρωτοχρονιά. Ήταν το πιο καλό γλυκό
Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
Σε μια κούπα βάζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε λίγο…
Συνταγή: Κατσικονούρη Αποστολίνα
Η τσιπούδα είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν, να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Στον δυόσμο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως καταπολέμηση των πόνων…
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Την παλαιότερη εποχή το λικέρ το χρησιμοποιούσαν ως βάλσαμο για τον κοιλόπονο των μωρών. Βουτούσαν την πιπίλα…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.