Οι γιαγιάδες μας έβραζαν την κομπόστα αυτή, τα κοσάφια, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Την πρώτη Τετάρτη της Μεγάλης…
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Αυτό το γλύκισμα, όπως και τον καρτσ(ι)μά (χαλβά σιμιγδαλένιο)…
Συνταγή: Γκιουζέλη Στέλλα
Την παλαιότερη εποχή το λικέρ το χρησιμοποιούσαν ως βάλσαμο για τον κοιλόπονο των μωρών. Βουτούσαν την πιπίλα…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Παλιότερα το έτρωγαν σκέτο ή το χρησιμοποιούσαν μαζί με τυρί σε διάφορες πίτες.
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.