Συνταγή: οικονόμου Αποστολίνα
Συνταγή: οικονόμου Αποστολίνα
Για την γέμιση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, τα πράσα, τον κιμά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και καβουρντίζουμε τα πράσα μέχρι να την τελειώσουν τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε τέσσερα αυγά και τα ανακατεύουμε.
Για το φύλλο
Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι, βάζουμε το αλάτι και τα ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα. Προσθέτουμε και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη λίγο και μετά την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Μετά θα κάνουμε πιτούλες και τα ανοίγουμε τα φύλλα σε τέτοιο μέγεθος ανάλογα με το ταψί μας.
Στρώνουμε στο ταψί δύο στρώσεις φύλλα, άλλοι φωτός με λάδι, και στη συνέχεια ρίχνουμε το υλικό που έχουμε ετοιμάσει για τη γέμιση. Απλώνουμε καλά τη γέμιση και ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί ή κασέρι και μια χούφτα τραχανά.
Τέλος, βάζουμε άλλους δύο στρώσεις φύλλα, αλείφοντας πάλι με λάδι. Κόβουμε γύρω – γύρω από το ψητά περίσσια φύλλα. Τέλος τα γυρίζουμε γύρω – γύρω για να κλείσουν καλά τα φύλλα, ώστε να μη φύγει η γεμίσει.
Αφού την κόψουμε σε τετράγωνα κομματάκια, την αλείφουμε με λίγο λιωμένο Βιτάμ και μετά χτυπάμε καλά ένα αυγό και την αλείφουμε από πάνω για να πάρει ωραίο χρώμα. Την ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.