Συνταγή: Παντούση Βαϊα ( Πρεσβυτέρα )
Συνταγή: Παντούση Βαϊα ( Πρεσβυτέρα )
Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό).
Μετά μέσα σε μια καθαρή λεκανίτσα, που την έχουμε μόνο για αυτή τη δουλειά, βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μισή ώρα.
Αλείφουμε το ταψάκι μας με λιωμένο γνήσιο κερί. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και πατάμε τη σφραγίδα. Με τη μύτη ενός μαχαιριού στις τέσσερις κορυφές του αμνού κάνουμε από μία τρύπα που συμβουλίζουν τους τέσσερις Ευαγγελιστές και 12 τρύπες γύρω – γύρω στην άκρη του πρόσφορου που συμβολίζουν τους 12 απόστολος.
Στη συνέχεια αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και μετά το βάζουμε στο φούρνο για 15′ στους 250 βαθμούς και μετά για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.