Τοματοπολτός

Ο τοματοπολτός δεν έλειπε από τα σπίτια ούτε το χειμώνα. Τις ώριμες ντομάτες τις έπλεναν καλά και αφού της αποφλοίωναν, τις άλεθαν στον τρίφτη ή με το μύλο του πουρέ, άφηναν να κατασταλάξει καλά το νερό και μάζευαν με τρυπητή κουτάλα την ντομάτα. Στη συνέχεια άλλες νοικοκυρές έβραζαν την ντομάτα για να γίνει συμπυκνωμένη και έπειτα την τοποθετούσαν σε βάζα, ενώ άλλες – χωρίς να τη βράζουν –  έβαζαν τη στραγγισμένη ντομάτα σε γυάλινες νταμιτζάνες καλύπτοντας την επιφάνεια τους με λίγο λάδι και της σφράγισαν καλά για να συντηρηθούν όλο το χειμώνα.


Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.