Τραχανάς

Το καλοκαίρι ήταν η εποχή που γίνονταν ο τραχανάς. Μάζευαν το γάλα για λίγες μέρες, είχαν και το καινούργιο τους αλεύρι και μ’ αυτά οι νοικοκυρές ετοίμαζαν τον τραχανά τους, τον ζύμωναν, τον έτριβαν και των απλώναν για να στεγνώσει. Και αφού στέγνωνε, τον φύλαγαν σε βαμβακερές σακούλες με κορδόνι και τον αποθήκευαν στα κελάρια  τους για το χειμώνα. Επίσης την ίδια εποχή έκαναν και τα φύλλα (χυλοπίτες), το κουσκούς και το μπλιγούρι.


Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.