Παλαιότερα οι οικογένειες ήταν μεγάλες, γι’ αυτό η νοικοκυρά ζύμωνε πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού …
Συνταγή: Αναστασιάδου Βασιλική
Το χριστόψωμο το κάναμε την Παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα
Όταν τελείωναν τα αλώνια (Ιούλιο μήνα) και έβγαινε η πρώτη σοδειά, με το πρώτο…
Συνταγή: Γρέδη Παναγιώτα & Κυριακοπούλου Χρυσούλα
Ανάβουμε πρώτα το καντηλάκι μας, το θυμιατό και το κερί και κάνουμε την προσευχή μας (το τρισάγιο και τον Πεντηκοστό Ψαλμό)
Συνταγή: Παντούση Βαϊα( Πρεσβυτέρα )
Με τις ίδιες αναλογίες μπορούμε να τα κάνουμε αλμυρά, εάν αντί για ζάχαρη…
Συνταγή: Μεσαϊκου – Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Τσουρέκια έφτιαχναν τη Μεγάλη Πέμπτη, τα διακοσμούσαν με κόκκινα αυγά και το Μεγάλο Σάββατο πήγαιναν στο νονό…
Συνταγή: Πλιάκου Ελένη
Τα παλιά χρόνια τα κουλουράκια αυτά τα έφτιαχναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα έδιναν οι νοικοκυρές…
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Σε μία κούπα βάζουμε το λάδι, το βιτάμ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Μετά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, το κονιάκ…
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.