Το καλύτερο τυρί είναι αυτό που γίνεται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο. Αυτό έχει σχέση με την τροφή των ζώων, καθώς αυτά τρέφονται τους παραπάνω μήνες με πράσινο χόρτο.
Την πυτιά 27 (μαγιά) παλιότερα την έβρισκαν στο έντερο, δίπλα στην κοιλιά μικρών ζώων που ήταν ακόμη στο στάδιο του θηλασμού. Ήταν μικρά – μικρά κομματάκια, τα οποία τα έπλεναν, τα διέλυαν, τα τοποθετούσαν σε μπουκαλάκια και τα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια ως μαγιά για το πήξιμο του τυριού.

Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα