Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων, ημέρες κατά τις οποίες συνήθιζαν να τρώνε ψάρι. Το συνόδευαν με κόκκινο ή λευκό κρασί.
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το μαγειρεύουν την Αποκριά, τον Ευαγγελισμό και την Κυριακή των Βαΐων, ημέρες κατά τις οποίες συνήθιζαν να τρώνε ψάρι. Το συνόδευαν με κόκκινο ή λευκό κρασί.
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε το ψάρι. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα κρεμμυδάκια, την σάλτσα, την δάφνη, το πιπέρι και λίγο νερό να πάρει μία βράση. Στο τέλος προσθέτουμε επάνω και τις τηγανισμένες φέτες του ψαριού. Αφού το αφήνουμε λίγο να βράσει είτε περάσουμε λίγο στο φούρνο το φαγητό μας είναι έτοιμο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.