Το φαγητό αυτό το κάνανε σε γάμους και βαφτίσια. Οι παλιές νοικοκυρές το μαγειρεύουν ακόμη και σήμερα. Όταν η ποσότητα έπρεπε να είναι μεγάλη, όπως σε γάμους, το βράζανε σε καζάνια.
Από την οικογένεια του γαμπρού, αν είχαν πρόβατα δικά τους, πήγαιναν στη νύφη ένα αρνί άβραστο, στολισμένο με λουλούδια και περασμένο σε μία βέργα. Το κρατούσαν δύο ανύπαντροι νέοι την παραμονή του γάμου, όταν πήγαιναν να καλέσουν τη νύφη και κρατώντας τη βέργα με το αρνί χόρευαν μπροστά.
Το αρνί αυτό που το έλεγαν «κανίς» το μαγείρευαν και το τρώγανε την επόμενη μέρα μαζί με τον κουμπάρο. Συνοδευόταν και από κόκκινο κρασί.

Συνταγή: Κυριακοπούλου Χρυσούλα