Το φαγητό αυτό το έτρωγαν οι χωρικοί στα χωράφια την ώρα της ξεκούρασης. Το συνόδευαν με τυρί. Οι γεωργικές εργασίες, όπως φύτεμα καπνού, σκάλισμα, θερισμός, αλώνισμα κ. ά. διαρκούσαν σχεδόν όλη την ημέρα, από τις 4 με 5 το πρωί έως το βράδυ, προκειμένου να τελειώσει όλη εργασία. Σαν κολατσιό στο χωράφι έτρωγαν συνήθως αρμούδα, τυρί, αλμυρά ψάρια (παστά), ελιές, ζαχαρονέρι και φυσικά ζυμωτό ψωμί.

Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα