Η τσιπούδα* είναι ένα τοπικό γλυκό και συνήθιζαν από παλιά να το κάνουν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου σε κάθε τραπέζι, μαζί με το καθιερωμένο φαγητό (ψητό αρνί), απαραίτητα υπήρχε η τσιπούδα. Τα υλικά αυτού του γλυκού δε στοίχιζαν ακριβά. Τα περισσότερα υπήρχαν σε κάθε σπίτι και έτσι μπορούσε κάθε νοικοκυρά να το κάνει. Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να κάνουν αυτό το γλυκό οι χωριανοί κρατώντας τη συνήθεια.
Συνταγές:Λιούσα Βασιλική,Βενέτη Ευαγγελία,Τσίμτσιου Ευγενία,Λιούσα - Μπάρμπα Μαγδαληνή
Σημ.: (*) Ονομάζεται τσιπούδα από την ¨τσίπα¨, την κρούστα που σχηματίζεται στην επιφάνεια της.
Μαρία Αλαφογιαννη
9 Μαΐου 2017 @ 09:31
Οι συνταγές όλες είναι υπέροχες
Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές
9 Μαΐου 2017 @ 09:43
Σας ευχαριστούμε