Το ρεβανί είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δοκιμάσει σε όποιο σπίτι κι αν έχεις επισκεφτεί.
Συνταγή: Τσέλιου - Δάνογλου Βέρα
Το ρεβανί είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δοκιμάσει σε όποιο σπίτι κι αν έχεις επισκεφτεί.
Συνταγή: Τσέλιου - Δάνογλου Βέρα
Χτυπάμε το βούτυρο σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα λίγη – λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα απόγευμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά. Στο τέλος προσθέτουμε και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε και αυτά στη ζύμη ανακατεύοντας τα.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό μέτριο ταψί και απλώνουμε σε αυτό την έτοιμη ζύμη. Στην επιφάνεια σκορπίζουμε μερικά αποφλοιωμένα αμύγδαλα (άσπρα). Ψήνουμε το ρεβανί σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου παρακολουθώντας το να μην αρπάξει.
Το βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και πριν κρυώσει το περιχύνουμε με μπόλικο σιρόπι, που το έχουμε βράσει για 5′.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.