Συνταγή: Τσούκαλου Στέλλα
Συνταγή: Τσούκαλου Στέλλα
Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και θα στύβουμε στο στίφτη. Κρατάμε το χυμό σε μια κούπα μέχρι να ξεπικρίσουν τα φλούδια. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και με ένα κουτάλι ξύνουμε όσο μπορούμε τα υπόλοιπα της ψίχας του μανταρινιού.
Ρίχνουμε τις φλούδες σε νερό που βράζει. Τις βράζουμε για 3-4′, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε δοχείο με μπόλικο νερό. Τις αφήνουμε εκεί για 24 ώρες στη διάρκεια των οποίων αλλάζουμε 3 – 4 φορές το νερό.
Μετά περνάμε τις φλούδες στο μπλέντερ και βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό που φυλάξαμε. Τα βράζουμε μέχρι να δέσει μαρμελάδα. Για να μη βεβαιωθούμε ότι έδεσε, βγάζουμε μια κουταλιά σε στεγνό άσπρο πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει και σέρνουμε το κουταλάκι επάνω. Πρέπει να αφήνει δρόμο που να μην κλείνει αμέσως.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα (¹) βαζάκια ενώ είναι καυτή. Τα κλείνουμε καλά και το αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
(¹) Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για ένα τέταρτο.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.