Τραχανάς

Το καλοκαίρι ήταν η εποχή που γίνονταν ο τραχανάς. Μάζευαν το γάλα για λίγες μέρες, είχαν και το καινούργιο τους αλεύρι και μ’ αυτά οι νοικοκυρές ετοίμαζαν τον τραχανά τους, τον ζύμωναν, τον έτριβαν και των απλώναν για να στεγνώσει. Και αφού στέγνωνε, τον φύλαγαν σε βαμβακερές σακούλες με κορδόνι και τον αποθήκευαν στα κελάρια  τους για το χειμώνα. Επίσης την ίδια εποχή έκαναν και τα φύλλα (χυλοπίτες), το κουσκούς και το μπλιγούρι.


Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.