Σύλλογος Γυναικών

Σύλλογος ΓυναικώνΟ Σύλλογος iδρύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου το 1989 στο Νέο Σούλι Σερρών. Σκοπός του συλλόγου είναι να συμβάλει με την δράση των μελών του: α) στην πνευματική και πολιτιστική ανύψωση των γυναικών, στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ τους, στην ανάπτυξη της γυναικείας δημιουργικότητας. β) στην προσφορά βοήθειας για λύση σε κάθε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό πρόβλημα του χωριού, που αφορά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. γ) στην προστασία της μητρότητας, του παιδιού και κατ’ επέκτασιν της οικογένειας. δ) στην παροχή βοήθειας σε ανθρώπους του χωριού που έχουν ανάγκη. ε) στην διάσωση και διατήρηση των παραδόσεων, ηθών και εθίμων του χωριού μας και στ) στην συνεργασία με άλλους συλλόγους για την προώθηση των παραπάνω σκοπών του συλλόγου.

Έχει χορευτικά τμήματα ( τμήμα μεγάλων και παιδικό τμήμα ) για την διατήρηση των παραδοσιακών χορών, με παραδοσιακές στολές, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις.

Το πρώτο Δ/Σ του Συλλόγου (1989):

  • Μπεντούλη Βασιλική Πρόεδρος
  • Μπεντούλη Όλγα Αντιπρόεδρος
  • Καρύδα Κων/νια Γραμματέας
  • Μπιρμπίλη Στέλλα Ταμίας
  • Καρακίτσιου Φωτεινή Μέλος

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών

  • Καθαρά Δευτέρα

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σουλίου την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει κάθε χρόνο ένα γλέντι με νηστίσιμα φαγητά και χορό με νταούλια και ζουρνάδες. Μοιράζονται σε όλους παρευρισκόμενους  δωρεάν λαγάνες, χαλβάς, ελιές, φασολάδα και ποτά ( ούζο, κρασί και αναψυκτικά). Το κέφι και η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργείται με το φαγοπότι και το χορό κρατούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. 

Σύλλογος Γυναικών  Σύλλογος Γυναικών  Σύλλογος Γυναικών  Σύλλογος Γυναικών  Σύλλογος Γυναικών

  • Παραδοσιακός Δαρνάκικος Γάμος

Μία άλλη σημαντική εκδήλωση του Συλλόγου είναι η αναπαράσταση του παραδοσιακού Δαρνάκικου Γάμου το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

  • Άναμμα Στάβας

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του συλλόγου θα βρείτε στο facebook: http://on.fb.me/u0hNRW 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.