Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε δύο ποτήρια ζάχαρη, το κονιάκ και το λεμόνι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε έξι ποτήρια νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κρατάμε λίγη ζάχαρη για να ρίξουμε στο ταψί για κρούστα. Σε μια άλλη κούπα βάζουμε δύο ποτήρια νερό και το νισεστέ και το διαλύουμε. Συγχρόνως έχουμε έτοιμο και το καλαμποκέλαιο.
Μετά βάζουμε συγχρόνως και τις δύο κατσαρόλες στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το χρώμα του ξανθό. Ρίχνουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιρόπι καυτό ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το διαλυμένο νισεστέ και μόλις πήξει καλά, ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο ανακατεύοντας. Μετά το ρίχνουμε σε ταψί και από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη για κρούστα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10′ με 15′ περίπου.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.