Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Νόστιμο και υγιεινό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά.
Συνταγή: Μεσάικου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Νόστιμο και υγιεινό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά.
Συνταγή: Μεσάικου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Παράλληλα βάζουμε σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και συνέχεια και το ρύζι για να βράσει. Όταν αρχίζει να εξατμίζεται το νερό, ρίχνουμε το βρασμένο γάλα και μετά από λίγο και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς το ρυζόγαλο για να μη κολλήσει και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Όταν βράσει, το βάζουμε σε μπολ και, αν μας αρέσει η κανέλα, ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.