Πλένουμε καλά τα πιπεράκια και το βάζουμε στα μπουκάλια. Για να ωριμάσει θέλει περίπου ένα μήνα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε καλά τα πιπεράκια και το βάζουμε στα μπουκάλια. Για να ωριμάσει θέλει περίπου ένα μήνα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε καλά ταπεράκια και το βάζουμε στα μπουκάλια.
Στη συνέχεια στο κάθε μπουκάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι, ένα φακελάκι ξινό, το γεμίσουμε με νερό, το σφραγίζουμε καλά με το καπάκι του και το κουνάμε πολλές φορές για να ανακατευτεί καλά η άρμη του. Για να ωριμάσει θέλει περίπου ένα μήνα.
Όταν θα το ανοίξουμε για χρήση, ρίχνουμε την άρμη του σε ένα τάπερ, κόβουμε το μπουκάλι και βάζουμε και τα πιπεράκια μέσα στο τάπερ και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθούν.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.
Κωνσταντίνος Τσούμπρας
23 Δεκεμβρίου 2020 @ 16:50
– Τα πιπεράκια αυτά πωλούνται νωπά στα μανάβικα ?
– Είναι κανονικά πιπεράκια ή καυτερά ?
-Οι πιπεριές κέρατο (γλυκές ή καυτερές) αν μαζευτούν όσο είναι μικρές δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα ?
– Επειδή θέλω να τα συσκευάζω σε μικρά βαζάκια (430 ml), μήπως οι αναλογίες αλατιού και ξινού θα μπορούσαν να είναι ανά λίτρο νερού ?