Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν οι σπόροι. Τα βάζουμε στο ασβεστόνερο για 1- 2 ώρες. Έπειτα τα ξεπλένουμε 4–5 φορές, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 5′. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το χυμό του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα βράζουμε άλλα 10‘ αφαιρώντας τον αφρό. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.
Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε ντοματάκι καιτα ξαναβράζουμε ώστε να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Τέλος ανακατεύουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Μετά το βάζουμε σε βρασμένο και αποστειρωμένα βάζα.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.