Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις ζεματάμε μέσα σε μία κατσαρόλα με βρασμένο νερό..
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις ζεματάμε μέσα σε μία κατσαρόλα με βρασμένο νερό..
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις ζεματάμε μέσα σε μία κατσαρόλα με βρασμένο νερό και τις βγάζουμε αμέσως σε ένα ταψί, να μη μαλακώσουν. Έπειτα ζεματάμε και τα κλωνάρια του σέλινου και τα σχίζουμε δυο λουρίδες, εάν είναι χοντρά.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, λίγες πιπεριές, τα φύλλα του σέλινου και τα αλατίζουμε. Σκίζουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι από τη μία πλευρά και της ελπίζουμε με το λάχανο. Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο και μια λωρίδα πιπεριά και της τυλίγουμε με το κλωνάρι του σέλινου.
Στη συνέχεια τις αραδιάζουμε στο δοχείο. Τις σκεπάζουμε με άρμη και από πάνω βάζουμε φύλλα λάχανου με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο. Τέλος της συνεχίζουμε για ένα μήνα.
Σημ.: Εάν χρειαστεί περισσότερη άρμη για να σκεπαστούν, θα την αυξήσουμε αναλογικά.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.