Μπορούμε να το σερβίρουμε και με σπασμένο καρύδι η σαντιγί.
Συνταγή: Μεσάικου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Μπορούμε να το σερβίρουμε και με σπασμένο καρύδι η σαντιγί.
Συνταγή: Μεσάικου - Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τις φλούδες από τα κυδώνια αλλά και τα κουκούτσια μαζί με 3 ποτήρια νερό τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 5′. Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζάχαρη. Τα καθαρισμένα κυδώνια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
Στη συνέχεια μπήγουμε μέσα σε κάθε κυδώνι 1 γαρύφαλλο και 1 μικρό κομματάκι κανέλα. Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες που έχουμε βράσει και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τα κύδωνια και προσθέτουμε και το κονιάκ. Μετά σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμών.
Το ψήνουμε 1 ώρα και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά περίπου μισή ώρα και συνέχεια γυρνάμε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Μπορούμε να το σερβίρουμε και με σπασμένο καρύδι η σαντιγί.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.