Πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους όταν είναι ωμά, άλλο τόσο θεαματική είναι η μεταμόρφωσή τους όταν τα κάνουμε γλυκό. Το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού! Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους όταν είναι ωμά, άλλο τόσο θεαματική είναι η μεταμόρφωσή τους όταν τα κάνουμε γλυκό. Το πιο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού! Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα βάζουμε μέσα στο νερό. Στη συνέχεια τα κόβουμε μακρόστενα ψιλά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε νερό με λιγο ξυνό, για να μη μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε πάνω στη φωτιά. Μέσα εκεί ρίχνουμε και τα κομματάκια από τα κυδώνια.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας και το λεμόνι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Βάζουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα. Κλείνουμε καλά τα καπάκια και τα αφήνουμε λίγη ώρα ανάποδα. Τα διατηρούμε σε ξέρο μέρος.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.