Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και τα πράσα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Δυνατή γεύση και έντονες χροιές από τον καβουρμά και τα πράσα.
Συνταγή: Λιόλιου Θεανώ
Κόβουμε τα πράσα σε μικρά κομματάκια σε μια λεκάνη με νερό. Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα με το λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να αχνιστούν καλά, ανακατεύοντάς τα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, τον τοματοπολτό αραιωμένο με λίγο νερό. Προσθέτουμε και άλλο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τον καβουρμά και τα περνάμε για ένα τέταρτο της ώρας από προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει.
Σερβίρεται φαγητό ζεστό.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.