Μαζεύουμε τα σύκα πριν σποριάσουν (αρχές Μαΐου). Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 – 2 ώρες στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Το καλύτερο τυρί είναι αυτό που γίνεται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο. Αυτό έχει σχέση με την τροφή των ζώων…
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα
Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Τη μουσταλευριά την έκαναν την εποχή του τρύγου.
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα
Βάζουμε σε βάζο ή σε μπουκάλι, που κλείνει καλά …
Συνταγή: Σμύρη Μάρθα
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ
Το ρεβανί είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση…
Συνταγή: Τσέλιου – Δάνογλου Βέρα
Αφαιρούμε από τα βερίκοκα τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουκούτσια, τη ζάχαρη
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα
Το φαγητό αυτό το κάνανε σε γάμους και βαφτίσια. Οι παλιές νοικοκυρές το μαγειρεύουν ακόμη και σήμερα. Συνταγή: Κυριακοπούλου Χρυσούλα
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.