Σύκο γλυκό

Μαζεύουμε τα σύκα πριν σποριάσουν (αρχές Μαΐου). Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 – 2 ώρες στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Τυρί

Το καλύτερο τυρί είναι αυτό που γίνεται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο. Αυτό έχει σχέση με την τροφή των ζώων…
Συνταγή: Λιόλιου Σουλτάνα

Ρετσέλι γλυκό

Καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο ασβεστόνερο.
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Μουσταλευριά (Μουστόπτα)

Τη μουσταλευριά την έκαναν την εποχή του τρύγου.
Συνταγή: Πυρινή Θεονίτσα

Λικέρ από Ρόδι

Βάζουμε σε βάζο ή σε μπουκάλι, που κλείνει καλά …
Συνταγή: Σμύρη Μάρθα

Ντοματάκι γλυκό

Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια. Καθαρίζουμε το κοτσανάκι, τρυπάμε λίγο το ντοματάκι και πιέζομαι λίγο να πέσουν…
Συνταγή : Λιόλιου Θεανώ

Ρεβανί

Το ρεβανί είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση…
Συνταγή: Τσέλιου – Δάνογλου Βέρα

Λικέρ από κουκούτσια βερίκοκου

Αφαιρούμε από τα βερίκοκα τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουκούτσια, τη ζάχαρη
Συνταγή: Οικονόμου Αποστολίνα

Αρνί ή ζγουρ(ι) με πιλάφι

Το φαγητό αυτό το κάνανε σε γάμους και βαφτίσια. Οι παλιές νοικοκυρές το μαγειρεύουν ακόμη και σήμερα. Συνταγή: Κυριακοπούλου Χρυσούλα

2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.