Μπορεί η μηλόπιτα να γίνει και νηστίσιμη, εάν αντικαταστήσουμε τα αυγά με το χυμό ενός πορτοκαλιού.
Εάν μας αρέσουν, μπορούμε στην γέμιση να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες.
Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Μπορεί η μηλόπιτα να γίνει και νηστίσιμη, εάν αντικαταστήσουμε τα αυγά με το χυμό ενός πορτοκαλιού.
Εάν μας αρέσουν, μπορούμε στην γέμιση να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες.
Συνταγή: Μεσάικου-Μαρκοπούλου Ευαγγελία
Αναμειγνύομαι σε μία λεκανίτσα το λάδι, ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν και μετά προσθέτουμε το αλεύρι για να γίνει μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Απλώνουμε την μισή ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 32. Βάζουμε τη γέμιση και την υπόλοιπη μισή ζύμη την τρίβουμε από πάνω με τον τρίφτη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45′ περίπου.
Μπορεί μηλόπιτα να γίνει και νηστίσιμη, εάν αντικαταστήσουμε τα αυγά με το χυμό ενός πορτοκαλιού. Εάν μας αρέσουν, μπορούμε στην γέμιση να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.