Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Συνταγή: Γκίζη Χρυσούλα
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, που μέσα το έχουμε βάλει πριν τη σόδα να φουσκώσει, και τις βανίλιες και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα πιρούνι.Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 34 και το ψήνουμε 45′ περίπου στους 175 βαθμούς.
Ετοιμάζομαι και το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει 10′ και το ρίχνουμε ζεστό στο κρύο γλυκό, που πριν το έχουμε κόψει κομμάτια.
2017 © Τοπικές Παραδοσιακές Συνταγές - Design by Hyper WebHost.